Constructive Institute – A Global Call for Responsible Journalism 

DATO: 10. JAN 2019

BESKRIVELSE AF PRO BONO CASE

Hvert år vælger Mindshare en eller flere sager ud, som vi skaber pro-bono kampagner for – og i år er den globale nyhedsdækning i centrum. 

Samarbejdet med Constructive Institute på Aarhus Universitet er lavet med målet om at udbrede det globale kendskab til constructive journalism inden for medie- og nyhedsbranchen. 

Instituttet, der til daglig ledes af den tidligere DR-direktør Ulrik Haagerup, fokuserer i samarbejde med Aarhus Universitetet på at udbrede information om constructive journalism – defineret som “holistiske nyhedsbilleder, som balancerer dækningen af negative og positive nyheder og i højere grad fokuserer på at få nyhedsforbrugere og journalister til at deltage i samfundsdebatten”. 

– Vi har ikke været i tvivl om vores valg i år. Constructive Institutes arbejde stemmer overens med Mindshares ønske om at støtte et mere troværdigt og realistisk medielandskab, siger Martin Ove Rasmussen, nordisk CEO i Mindshare og CCO i GroupM. 

Filmpremiere i Genève

Det nye samarbejde mellem Mindshare og Constructive Institute manifesterer sig bl.a. i form af Mindshares kortfilm ”A Global Call for Responsible Journalism” , der havde premiere på Global Constructive Conference i Genève.

Med talere fra Google, Oxford Universitet, The Times, Facebook og FN var bl.a. oplysende journalistik og bekæmpelsen af ”junk news” på dagsordenen.

Og Constructive Institutes CEO Ulrik Haagerup lægger ikke skjul på, at han er glad for kampagnestøtten fra Mindshare:

– Vi er meget stolte af, at Mindshare har valgt at adressere constructive journalism som en af deres projekter i år, siger han og tilføjer: 

– Vi arbejder for at få nyhedsforbrugerne til at kræve en mere nuanceret og fremtidsorienteret nyhedsdækning, så vi håber, at dette samarbejde vil være med til at bygge momentum for hele constructive journalism-bølgen. Det er tid til at genopfinde journalistikken.

Er du nysgerrig på at høre mere? Eller har du spørgsmål? Så er du meget velkommen til, at henvende dig til vores Mindshare team!

ADRESSE
Mindshare

Mindshare, Lighthouse

Holmbladsgade 133

2300 København S

Denmark

Telefon

+45 70 22 75 25

E-mail

Henrik Kraglund, Chief Client Officer

henrik.kraglund@mindshareworld.com

COPYRIGHT

 

 

Pin It on Pinterest

Del denne case